Kookworkshop +

De locatie biedt talloze mogelijkheden om uw workshop uit te breiden met één of meer andere activiteiten. Dit maakt Het Kookavontuur zeer geschikt voor uw familiedag, reünie, vrijgezellengroep of andere gelegenheid. Ook voor uw trainingsdag, heidag, teambuildingsactiviteit, vergadering etc. biedt dit extra mogelijkheden.

Enkele voorbeelden van de mogelijkheden:

1    Op de fiets de natuur verkennen en onderweg ingrediënten verzamelen

U stapt op de fiets (die wij kunnen verzorgen) en gaat aan de hand van een route op pad om bij diverse locale boeren en telers ingrediënten te verzamelen waar we in de keuken mee aan de slag gaan.

2    Excursie bij een lokale teler of boer

Diverse bedrijven in de omgeving verzorgen excursies. Voorbeelden hiervan zijn een aspergeboerderij, kaasboerderij, pluktuin, kruidentuin, bierbrouwerij etc.. Leuk om te combineren met een kookworkshop. Natuurlijk laten we de betreffende producten terugkomen in het menu!

3    Schilderworkshop

Tijdens de schilderworkshop krijgt u handvaten aangereikt om organisch materiaal uit de natuur in het doek te verwerken. Grillige effecten met veel reliëf en spontane technieken die samensmelten resulteren uiteindelijk in eigenzinnige doeken. Als groep kunt u bijvoorbeeld van tien kleine doekjes één groot schilderij vormen. Ook bestaat de mogelijkheid om met grote doeken aan twee of vier luiken te werken. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Zo ontstaat een inspirerend aandenken aan een bijzonder avontuur!

4    St. Jacobsladder

Een houten hindernisparcours waar twee groepen ieder met een eigen ladder overheen moeten klimmen zonder de grond te raken. De ene groep start aan het begin van het parcours en de andere groep aan het eind. Ergens halverwege moeten ze elkaar ook nog eens zien te passeren. Bij de SintJacobsladder gaat het om samenwerken, overleg en doorzettingsvermogen, dus een ideale oefening voor teambuilding.

5    Themawandeling met een gids door het Nationaal park

Onder leiding van een natuurgids loopt u direct vanaf het terrein het nationaal park in. Uiteraard vertelt de gids onderweg van alles met een accent op het gekozen thema (bijvoorbeeld wild, paddenstoelen, eetbare kruiden en platen, zaden en noten etc.). Het thema trekken we uiteraard door in de keuken.

6    Vergaderen etc.

Een kookworkshop laat zich uitstekend combineren met een vergadering. Zie de mogelijkheden hiervoor onder het kopje 'vergaderarrangementen'.
Deze uitbreidingen bieden we aan groepen graag aan als avonturen op maat. Dat wil zeggen dat we in overleg het programma met de verschillende componenten samenstellen. Het is mogelijk om vooraf of tussendoor te lunchen, koffie te drinken, te genieten van een high-tea of te borrelen.

Kortom  Het Kookavontuur biedt voor elke groep de mogelijkheid een eigen avontuur op maat samen te stellen en is daamee geschikt voor familiereünies, vrijgezellenfeesten, vriendengroepen, verenigingsdagen etc..