Kookcursus Basistechnieken

Altijd al willen leren snijden als een kok, of willen weten waarom die bouillon steeds weer troebel is? Als de juiste garing van het vlees bij elk etentje stress oplevert, u maar niet meer aan vis begint omdat die toch altijd uit elkaar valt, en er wel wat meer variatie mag in de bijgerechten is deze kookcursus van Het Kookavontuur echt iets voor u!

De kookcursus bestaat uit 5 lessen en is geschikt voor iedereen met enige ervaring in de keuken en is gebaseerd op de basistechnieken. Nadruk ligt op de behandeling van de theorie en het zelf oefenen met diverse technieken. Uiteraard mag u wat er wordt gemaakt proeven en eventueel mee naar huis nemen. Om voldoende persoonlijke aandacht te kunnen geven aan de deelnemers bestaan de groepen uit maximaal 8 cursisten.

  •     Les 1    Snijtechnieken, Groenten en aardappelen
  •     We starten met een uitleg over de verschillende soorten messen en snijtechnieken. Daarnaast  gaan we aan de slag met een aantal methoden om aardappelen en groenten te bereiden.
  •     Les 2   Soepen en sauzen
  •     U leert hoe u een heldere bouillon maakt en diverse technieken om koude en warme sauzen te maken met verschillende bindtechnieken.
  •     Les 3   Vlees
  •     Hoe bereidt u een stuk vlees op de juiste manier? Hoe krijg ik de perfecte garing? Vaak is het gokwerk en wordt er op gevoel gewerkt. We verdiepen ons in een stukje warenkennis 
  •     en gaan daarna aan de slag met diverse technieken. Na deze les hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over uw vlees!
  •     Les 4    Vis en schaaldieren
  •     Deze les leert u hoe u verse vis kunt herkennen en gaan we vis fileren die we op verschillende manieren bereiden. Aan bod komen onder andee pocheren, bakken en roken
  •     Les 5    Desserts/patisserie
  •     Elk menu behoort af te worden gesloten met een passend dessert. Dat het er bij de bereiding nauwkeurig aan toe moet gaan wordt u in deze les duidelijk. Een zoete afsluiting van deze leerzame kookcursus!

  •     Prijs        € 325, inclusief koffie, thee, tafelwater en uitgebreid cursusmateriaal
  •     Dagen      De kookcursus wordt gegeven op dinsdagavonden, 1x per 14 dagen.
  •     Start       eind september 2017, aanmelden kan reeds via de mail; info@hetkookavontuur.nl
  •     Tijd         19.00 – 22.00